اخبار و مقالات

آموزش محاسبه تعداد پره رادیاتور

آموزش محاسبه ی تعداد پره های رادیاتور
5/5 - (3 امتیاز)

در این مقاله به آموزش محاسبه تعداد پره رادیاتور و عوامل موثر بر آن میپردازیم معمولا پره های رادیاتور از جنس آلومینوم هستند و آن ها نقش مهمی در انتقال گرما از لوله‌های زیرین به محیط اطراف را دارند. با افزایش پره ها مقدار انتقال گرما به محیط بیشتر میشود و اما نحوه ی محاسبه ی تعداد پره های رادیاتور نقش مهمی در خرید رادیاتور پنلی در اصفهان و دیگر شهرها را خواهد داشت. از طرفی زیاد شدن تعداد پره های رادیاتور منجر به پرداخت هزینه ی بیشتر میشود پس با توجه به نیاز خود اقدام به انتخاب تعداد پره های رادیاتور کنید در ادامه ی مقاله به آموزش محاسبه ی تعداد پره های شوفاژ میپردازیم با ما همراه باشید و مشخص می‌کنیم که آیا رابطه‌ای بین مساحت و تعداد پره‌ها وجود دارد یا خیر.

عوامل موثر در محاسبه تعداد پره رادیاتور

بهتر است در ابتدای کار بگوییم نسبت مساحت و تعداد پره های رادیاتور ثابت نیست و با توجه به عوامل مختلفی که در زیر به آن ها شاره میکنیم متغییر خواهد بود مثلا ممکن است مساحت مکانی کم باشد و تعداد پره های شوفاژ زیاد باشد اما به دلیل اتلاف انرژی بالا و یا عوامل دیگر پاسخگو نباشد که از جمله محاسبه تعداد پره رادیاتور میتوان به عوامل آب و هوایی، ساختار ساختمان و ارتفاع ساختمان نسبت به کف و… اشاره کرد.

عوامل موثر در محاسبه ی تعداد پره های رادیاتور

عوامل موثر در محاسبه ی تعداد پره های رادیاتور

محاسبه ی تعداد پره های رادیاتور با توجه به عوامل آب و هوایی:

یکی از عوامل موثر بر محاسبه تعداد پره رادیاتور شرایط آب و هواست . استاندارد تعداد پره های شوفاژ در مناطق گرمسیر و تعداد پره های شوفاژ در مناطق سردسیر متفاوت خواهد بود یا به بیانی دیگر بگوییم تعداد پره های رادیاتور در خانه‌های مناطق سردسیر به گرمای بیشتر و به تبع رادیاتورهای بزرگ‌تری نسبت به خانه‌های مناطق گرمسیر نیاز دارند.

محاسبه ی تعداد پره های رادیاتور با توجه به عوامل ساختاری ساختمان:

در ساختمان هایی که در و پنجره های زیادی دارد در حقیقت اتلاف انرژی بیشتر است و در این ساختمان ها تعداد پره های رادیاتور بیشتر خواهد بود اما نکته ای که وجود دارد در محاسبه ی تعداد پره های رادیاتور باید دوجداره بودن یا تک جداره بودن آن ها را در نظر گرفت و فقط تعداد پنجره ها ملاک نیست نوع، ضخامت و حتی رنگ دیوار و همچنین مصالح بکار رفته در ساختمان نیز بر تعداد پره های رادیاتور موثر هستند.

محاسبه ی تعداد پره های شوفاژ نسبت به ارتفاع ساختمان نسبت به کف:

یکی از عومال موثر بر محاسبه تعداد پره رادیاتور ارتفاع ساختمان است. هر چه ساختمان ارتفاع بیشتری داشته باشد در معرض وزش باد بیشتری خواهد بود و در نتیجه، اتاق به گرمای بیشتری نیاز دارد. گاهی میزان تابش نور نور خورشید باعث گرم شدن اتاق ساختمان های بلند میشود و آن ها به پره های رادیاتور کمتری نیاز دارند. پس در محاسبه ی تعداد پره های رادیاتور باید به زاویه تابش نور خورشید، میزان وزش باد مستقیم و مدت زمانی که اتاق‌ها در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند در نظر گرفته شود. هر چند با در نظر گرفتن عوامل بالا میتوان به صورت تقریبی تعداد پره های ساختمان را حساب کرد انا همان هم کمک شایانی به ما میکند.

فرمول محاسبه تعداد پره های رادیاتور

برای محاسبه تعداد پره های رادیاتور فرمول ثابتی وجود ندارد از انواع رادیاتورهای پرکاربرد در ساختمان ها میتوان به رادیاتورهای آلومینیومی، رادیاتور پنلی تاش در اصفهان یا دیگر برند ها میباشد و حتی رادیاتورهای برقی. رادیاتورهای برقی معمولا به عنوان مکمل موقت سیستم گرمایشی به صورت ایمن و بدون صدا و مناسب برای محیط های کوچک خواهد بود. رادیاتور های آلومینیومی به دلیل زنگ نزدن حتی در مناطق مرطوب ، ظاهر زیبا و امکان کم و زیاد کردن پره ها از محبوبیت بالایی برخوردار است.

نکته ی مهمی که باید به آن دقت کنید این است که اگر بار گرمایی رادیاتور بالا برود میتوانید با کم کردن ورودی رادیاتور میزان گرما را کم کنید ولی اگر به گرمای بیشتر از حداکثر رادیاتور نیاز داشتید نمیتوانید تغییری ایجاد کنید تاگرما بیشتر شود پس بهتر است در محاسبات خود دست بالا بگیرید. برای محاسبه تعداد پره رادیاتور میتوان از فرمول زیر استفاده کرد :

به طور کلی برای گرمایش طبقات پایین و بالای یک ساختمان در شرایط آب و هوایی معتدل به 110 کیلوکالری و برای طبقات وسط به 90 کیلوکالری به ازای هر مترمربع نیاز است. مثلابرای محاسبه ی تعداد پره‌های رادیاتور برای یک اتاق به مساحت 10 متر در طبقات وسط قرار دارند بدین گونه محاسبه میشود و سپس عدد حاصل را به ظرفیت هر پره تقسیم میکنیم مثلا 156:

10*90=900 ///// 900÷156=‍‍~6 پره

مثال دوم:  سالنی به 45 متر را در طبقات پایین ساختمان فرض کنید برای محاسبه ی تعداد پره های آن اینگونه عمل میکنیم :

45*110=4950 ///// 4950÷156=‍‍~32 پره

آیا محاسبه تعداد پره‌ رادیاتور پره‌ای و پنلی متفاوت است؟

همانطور که میدانید جنس و شکل ظاهری رادیاتورهای پنلی و پره‌ای با هم متفاوت است پس در نتیجه نحوه محاسبه تعداد پره رادیاتورها نیز متفاوت است. از آنجایی که گرمای حاصله در محیط به تعداد پره های رادیاتور بستگی دارد از طرفی رادیاتورهای پره‌ای معمولاً از جنس آلومینیوم هستند، در حالی که اکثر رادیاتورهای پنلی از جنس فولاد ساخته می‌شوند. رادیاتور‌های پنلی به نسبت رادیاتور‌های پره‌ای قابلیت حرارت بیشتری دارند البته خرید رادیاتور با پره های متناسب بامکان زندگی خود میتوانید خریدی مقرون به صرفه داشته باشید. انتخاب برند مناسب برای خرید رادیاتور یک انتخاب بسیار سخت است بهتر است قبل از خرید اطلاعات لازم را جهت خرید بدست آورید.

لینک پیشنهادی :جهت مشاهده محصولات پکیج دیواری در اصفهان کلیک کنید.

محاسبه آنلاین تعداد پره‌ها

به منظور محاسبه تعداد پره‌های رادیاتور نرم افزارهای بسیار زیادی تولید شده است که می‌تواند به شما برای محاسبه ی تعداد کمک کند. به طور مثال بساری از برندهای مطرح ایرانی بسترهایی برای محاسبه ی آنلاین پره های رادیاتور فراهم کرده اند که میتوانید از آن ها استفاده کنید. برای محاسبه ی آنلاین پره ها لازم است یک سری اطلاعات مانند محل زندگی، نوع ساختمان، مساحت خانه، ارتفاع از سطح زمین و اطلاعاتی از این قبیل را وارد نمایید. به طور مثال، برای یک اتاق ۱۲ متری، یک رادیاتور پنلی هشتاد یا نود سانتی کفایت می‌کند.

رادیاتور‌های پره‌ای پره‌های فلزی دارند و جزو رادیاتورهای قدمی در بازار هستند و در مکان‌های مسکونی و تجاری و اداری استفاده میشوند که امروزه این رادیاتور ها در دو نوع معمولی و برقی تولید شده‌اند و میزان حرارت با میزان پره‌های موجود ارتباط مستقیم دارد. رادیاتور‌های پره‌ای با اکثر موتور خانه‌ها سازگار می‌باشند.

لینک پیشنهادی : جهت مشاهده پکیج دیواری نیووارم کلیک کنید.

محاسبه پره‌ در رادیاتورهای پره‌ای

همانطور که در بالا گفتیم رادیاتور‌های پره‌ای آلمینیومی نسبت به رادیاتورهای فولادی مزیت های بیشتری دارند و همچنین  حرارت دهی و راندمان کاری بالاتری دارند. از طرفی رادیاتور‌های آلومینیومی مقاومت بالاتری نسبت به دیگر رادیاتور‌ها داشته و در شرایط آب و هوایی مرطوب زنگ نمیزند در رادیاتور های پره ای میتوان پره اضافه کرد.

  • محاسبه تعداد پره رادیاتور آلومینیومی :  محیط ضرب بر بار حرارتی مساوی میزان بار حرارتی کل.
  • محاسبه تعداد پره رادیاتور به صورت زیر است: توان حرارتی هر پره تقسیم بر میزان بار حرارتی کل مساوی تعداد پره.

مقدار بار حرارتی در مناطق سردسیر ، در ازای هر متر مربع صد و ده است و در مناطق معتدل برای هر متر مربع نود و پنج می‌باشد و توان و قابلیت هر کدام از پره‌ها صد و سی کیلو کالری است.

محتوای پیشنهادی : برای مشاهده رادیاتور قرنیزی کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.