اخبار و مقالات

پکیج چیست ؟

5/5 - (8 امتیاز)

پکیج چیست ؟

در این بخش می‌خواهیم بررسی کنیم که پکیج چیست؟ انواع پکیج کدام است و چه مزایا و معایبی دارد؟ در زمان های قبل برای گرمایش منزل از شوفاژ و رادیاتور از موتور خانه استفاده می‌کردند اما موتورخانه علاوه بر هزینه ی بالا به یک اتاق یا انبار نیاز داشت و فضای زیادی را اشغال می‌کرد. امروزه از پکیج که مانند آبگرم کن است و وظیفه ی آبگرمکن و موتورخانه را انجام میدهد استفاده میشود. در حقیقت پکیج نوعی سیستم گرمایشی بسیار پر کاربردی و پرطرفدار است که باعث حذف موتور خانه‌ها و همچنین آبگرمکن در منزل شما شدند. از پکیج برای گرمایش به وسیله شوفاژ‌ها، فن کویل‌ها، رادیاتور قرنیزی، گرما از کف و به طور کلی سیستم گرمایشی‌هایی که با آب گرم محیط را گرم می‌کنند استفاده می‌شود.

محصول پیشنهادی : برای مشاهده محصولات پکیج دیواری نیووارم در اصفهان کلیک کنید.

سوخت پکیج چیست ؟

پکیج هم مانند دیگر سیستم های گرمایشی لازم است برای گرم کردن آب از یک منبع سوختی استفاده کند که جدیدا سوخت پکیج ها از منابع برقی و گازی هستند و باید بگوییم نسبت به سایر سیستم های گرمایشی مانند بخاری ، کولر گازی و… نسبت به کاری که میکند کم مصرف تر هستند این پکیج دیواری  آب گرم مصرفی منازل را تامین کرده و هم آب گرمی‌ که برای گرم کردن محیط به واسطه رادیاتور و شوفاژ مورد نیاز است را تامین می‌کند.  سوخت های گازی که برای تامین حرارتی استفاده میشود از هیدروکربن های اشباع شده مثل متان (CH₄)، اتان (C2H6)، پروپان (C₃H8) تشکیل شده‌اند. از مزایای این سوخت‌ها می‌توان به ارزان بودن آن‌ها در ایران نسبت به دیگر سوخت‌ها، سهولت شعله ور شدن، کنترل و بهینه‌سازی آسان احتراق و آلودگی کمتر اشاره کرد.

سوخت پکیج دیواری

سوخت پکیج دیواری

مزایای پکیج

یکی از مهم ترین مزایای پکیج ، صرفه جویی در مصرف انرژی است که این موضوع برای بسیاری از افراد یک موضوع مهم است که برای اجرایی این کار تلاش میکنند. پکیج های شوفاژ هر واحد غالبا در خود واحد نصب می شوند به همین دلیل استفاده از پکیج سهولت دسترسی را در پی خواهد داشت. یکی دیگر از مزایای پکیج شوفاژ کاهش هزینه است بدین صورت که گاهی اوقات برخی از واحدها خالی از سکنه است که استفاده از پکیج،کمک به حذف گرمایش واحد خالی می کند و اینگونه از گرم کردن بی مورد واحد خالی و هزینه ی اضافی جلوگیری می شود.

  • امکان تنظیم دمای پکیج به میزان دلخواه
  • هر واحد مسکونی به طور مجزا میتواند از پکیج استفاده کند
  • نصب ، راه اندازی و نگهداری آسان
  •  آرام و بدون ایجاد آلودگی صوتی
  • به نسبت دیگر سیستم های گرمایشی انرژی کمتری مصرف میکند
  • اشغال کمتر از فضای منزل : در سیستم های موتورخانه مرکزی،فضایی در زیر زمین،به تجهیزات گرمایشی اختصاص یافته و فضای زیادی اشغال میکند. همچنین فضاهای هم جوار نیز به دلیل سر و صدا زیاد تجهیزات موتورخانه،استفاده ی چندانی نخواهد داشت.
  • محافظت از محیط زیست : با توجه به راندمان بالا و استفاده از سوخت پاک در پکیج، گرمای تولیدی، گازکربنیک حاصل از احتراق و سایر آلاینده های ناشی از احتراق ناقص حداقل شده و به پاک ماندن محیط زیست کمک خواهد کرد.
  • با توجه به کاهش لوله ها،اتصالات،شیرآلات و……در سیستم پکیج نسبت به موتور خانه مرکزی،بالتبع هزینه های تعمیرات و نگهداری کاهش می یابد.
  • به علت داشتن سنسور های دود و آب گرم و… ایمنی بالایی دارد
  • مصرف بهینه سوخت گاز، راندمان احتراق و تبادل حرارت بالا و نتیجتاً کاهش هزینه گاز مصرفی
  • در گرمایش با موتور خانه حجم محدودی از آب گرم وجود دارد یکی از مشکلاتی که در گرمایش به کمک موتورخانه ی مرکزی وجود دارد حجم محدود منبع آب گرم است.منبع آب گرم است.در واقع اوج استفاده از آب گرم مصرفی مانند روزهای تعطیل،حجم آب گرم ذخیره پایان یافته و تا گرم شدن مجدد آب مصرفی ذخیره شده در منبع دوجداره، امکان استفاده از آب گرم وجود نخواهد داشت.به دلیل بی نیازی پکیج به مخزن ذخیره ی آب گرم و تهیه ی فوری آن،این نگرانی در خصوص سیستم های با گرمایش پکیج وجود ندارد.
  • هوشمندی پکیج در تخصیص انرژی : وقتی شیر آب گرم مصرفی باز می شود با عبور جریان آب از سنسور فشار،این سنسور وارد عمل شده،با فرستادن پیام به شیر سه طرفه برقی از طریق برد الکترونیک،مدار رادیاتورها را موقتا قطع نموده و آب مدار گرم کننده را به مبدل حرارتی ثانویه پوسته-لوله هدایت می کند. به این ترتیب آب گرم مصرفی به صورت آنی تامین می شود.اما بلافاصله پس از بسته شدن شیر آب گرم مصرفی،شیر سه طرفه برقی به طور اتوماتیک آب گرم را به طرف مدار رادیاتورها هدایت می کند.

معایب پکیج

  • در مکان های بالای 300 متر کارایی ندارد
  • به نسبت موتورخانه عمر مفید کمتری دارد
  • اشغال فضا در محیط خانه
  • برای ساختمان‌های که بیش از دو حمام و سرویس بهداشتی دارند مناسب نیست
  • امکان ذخیره آب گرم مصرفی ندارند.
  • اگر فشار آب پایین باشد کارایی مناسبی ندارد
  • نحوه اجرای دودکش ساختمان
  • تأمین هوای تازه یا اکسیژن موردنیاز برای احتراق سوخت مصرفی پکیج

کاربرد پکیج چیست ؟

پکیج ها کاربردهای زیادی دارد که مهم ترین آن گرم کردن فضا و تامین آب گرم مکان مورد نظر می باشد. نحوه ی عملکرد پکیج بدین صورت است که آب به واسطه پکیج گرم شده و به رادیاتور و شوفاژ‌ها منتقل می‌شود و گرمای ناشی از شوفاژ و رادیاتور‌ها باعث گرم شدن محیط خواهد شد. شما با خریدن یک پکیج می‌توانید با یک تیر دو هدف بزنید و محیط کمتری در منزل خود اشغال کنید.

انواع پکیج بر اساس نحوه ی قرار گرفتن :

پکیج ها بر اساس سوخت و نحوه ی قرار گرفتنشان دسته بندی میشود.به صورت کلی پکیج‌ها به دو دسته مختلف زمینی و دیواری تقسیم می‌شوند که در ادامه شما را با آن‌ها آشنا خواهیم کرد.

  • پکیج زمینی

پکیج زمینی دارای یک مخزن است که به صورت همیشگی آب گرم درون آن وجود دارد و زمانی که آب آن خارج شود دوباره پر از آب گرم خواهد شد.

پکیج دیواری - یکی از انواع پکیج

پکیج دیواری – یکی از انواع پکیج

  • پکیج دیواری

یکی از پرطرفدار ترین‌ها پکیج ها پکیج دیواری است این پکیج ظاهری شبیه به آبگرمکن دیواری دارد و زمانی که آب گرم را باز می‌کنید سنسور‌های موجود درون آن آب را گرم می‌کنند این پکیج آب مصرفی شما برای حمام، دستشویی، ظرفشویی و آب گرم مورد نیاز برای گرمای محیط به واسطه رادیاتور و …را تامین می‌کند و دود به وجود آمده را با دودکش به بیرون منتقل میکند.

پکیج دیواری یکی از انواع پکیج

پکیج دیواری یکی از انواع پکیج

انواع پکیج بر اساس نوع سوخت :

  1. پکیج برقی که در دو نوع زمینی و دیواری موجود می‌باشد که دارای مزیت بی صدا بودن می‌باشد.
  2. پکیج گازی که در دو نوع دیواری و زمینی موجود می‌باشد که مانند پکیج برقی بی صدا می‌باشد. خود پکیج گازی به چهار نوع تقسیم میشود » پکیج دیواری تک‌مبدل فن دار ، پکیج دو مبدل فن دار، پکیج تک‌مبدل بدون فن ، پکیج دو مبدل بدون فن
  3. پکیج دو گانه سوز که فقط در نوع زمینی موجود می‌باشد که نمی‌توان آن را درون منزل نصب کرد و باید بیرون از منزل و در مکانی مانند انباری و یا موتور خانه و … نصب شود.
  4. پکیج گازوئیلی که این پکیج مانند پکیج دو گانه سوز است و فقط در نوع زمینی موجود می‌باشد و نمی‌توان آن را درون منزل نصب کرد و باید درون موتورخانه و یا انبار و … نصب کرد.

انواع پکیج های شوفاژ دیواری بر اساس خروجی آلاینده ها :

  •  دارای فن: این دستگاه مجهز به فن می باشد تا توسط دودکش دوجداره هوای مورد نیاز برای سوخت را از فضای بیرون به دستگاه برساند و گازهای ناشی از سوخت نیز به بیرون منتهی شود.
  • بدون فن : این نوع پکیج به جهت نبود یا کمبود فضای آزاد در آپارتمان ها تولید آن کم شده است.

انواع پکیج های شوفاژ دیواری براساس نوع سیستم گرمایشی :

  •  دارای یک مبدل : در این مدل تنها یک مبدل برای فراهم آوری آب گرم شوفاژ و آب گرم مورد استفاده، به کار رفته است.
  •  دارای دو مبدل : در این مدل برای فراهم آوری آب گرم شوفاژ و آب گرم مصرفی از دو مبدل مجزا استفاده می شود ک هریک مستقل از دیگری عمل می کند. از مزایای این مدل می توان به فراهم کردن آب گرم مورد نیاز با درجه حرارت یکسان و رسوب گیری کمتر آن اشاره کرد.

نحوه ی کار پکیج در تابستان :

زمانی که نیاز به آب گرم داشته باشید پکیج شروع به کار کردن میکند این عملیات به صورت اتوماتیک انجام می شود و پکیج بدین گونه عمل میکند که زمانی که شیر آب گرم باز میشود سنسور فشار مشعل را روشن میکند و بعد از بستن شیر آب ،ئ پکیج خاموش میشود. این دستور از طریق برد کنترل الکترونیک صادر می شود.

نحوه ی کار پکیج در تابستان زمستان :

نحوه ی کار پکیج در زمستان بدین صورت است که علاوه بر گرم کردن آب مصرفی باید رادیاتور و مدار های گرم کننده را نیز گرم نماید.  و در این حالت اولویت با آب گرم مصرفی است. وقتی شیر آب گرم باز می شود. سنسور برقی مدار رادیاتور را تا زمانی که آب گرم مصرفی باز است قطع می نماید. اما این موقت است و با بسته شدن شیر آب گرم مدارآبگرم رادیاتور وصل می گردد. به این گونه همیشه آب گرم به صورت آنی در دسترس است.

محصول پیشنهادی : برای مشاهده محصولات رادیاتور پنلی تاش در اصفهان کلیک کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.